Νέο mashup για το twitter

Nick Papanotas's Facebook profile Γράφει ο Νίκος Παπανώτας | View CommentsLeave a Comment
Τελευταία ενημέρωση: Saturday, January 10, 2009 | 13282 Views

Όπως προείπα φέτος θέλω να υλοποιήσω διάφορες ιδέες που είχα κατα την διάρκεια του 2008 αλλά λόγω του οτι είμουν φαντάρος δέν μπόρεσα να υλοποιήσω. Μία απο αυτές είναι το πρώτο μου twitter mashup που ακούει στο όνομα audio twit.

Τί είναι το AudioTwit

To audio twit είναι μιά υπηρεσία για άτομα που ασχολούνται με το twitter και καταγράφει με έναν πολύ απλό τρόπο την μουσική που ακούμε. Ακούγεται εντελώς χαζό μια και που εκ πρώτης όψεως δέν φένεται να έχει κάποια χρησιμότητα, ωστόσο αυτό δέν ισχύει, και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα και πιό χρήσιμο.

Για παράδειγμα φανταστείτε μια εφαρμογή που θα μπορεί εύκολα να σας προτείνει φίλους που ακούν παρόμοια μουσική με αυτή που ακούτε εσείς, ή να σας δίνει προτάσεις μουσικής αντίστοιχης με αυτή που ακούτε πιό πολύ.

Anyway είναι μία tech savy υπηρεσία και ουσιαστικά την έκανα για να πειραματιστώ με το API του twitter, ωστόσο νομίζω πως αξίζει τον κόπο να την χρησιμοποιούμε μια και που ουσιαστικά δημιουργεί ένα δευτερεύον μουσικό feed στο twitter μας.

Πώς λειτουργεί;

Η χρήση του audiotwit είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε follow τον χρήστη listensto και μετά να κάνετε post στο twitter την μουσική που ακούτε με την μορφή :

@listensto U2 – New years day

To audiotwit θα πάρει αυτόματα την εγγραφή σας και θα την προσθέσει στο προσωπικό σας feed, το οποίο θα βρίσκεται στην διεύθυνση username.audiotwit.com. Για παράδειγμα το δικό μου feed βρίσκεται εδώ.

Ελπίζω να σας άρεσε. Happy twitting :)

 • http://thevoyager.gr Ilias

  Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.. Καλή αρχή..

 • http://thevoyager.gr/2009/01/20/winamp-plugin-audio-twitters/ Winamp plugin για μουσικόφιλους twitters | The Voyager

  […] το Αudio Τwit, το οποίο γνωρίσαμε λίγες μέρες πρίν όταν ο Νίκος ανακοίνωσε στο blog του πως το νέο mashup για το twitter ήταν πλέον online και άκουγε στο […]

 • Chris

  I hope you do not stop writing these great articles!

  http://anyessay.co.uk/

blog comments powered by Disqus