Το 2008 για το humanworks network

Nick Papanotas's Facebook profile Γράφει ο Νίκος Παπανώτας | View CommentsLeave a Comment
Τελευταία ενημέρωση: Wednesday, January 7, 2009 | 11241 Views

Ήθελα να γράψω ένα post για το δίκτυό μας και το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα στο 2008. Αυτό κυρίως για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης που θα μας επιτρέψει να κάνουμε καλύτερα πράγματα το 2009. Δεδομένου του οτι το 2008 ήμουν φαντάρος (ξέρω λίγο μεγάλος αλλά τί να κάνεις…) και δέν μπόρεσα να ασχοληθώ όπως έπρεπε μπορώ να πώ οτι είμαι 100% ευχαριστημένος απο το πώς πέρασε η χρονιά.

Topsites web directory

Για το web directory μας ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Oι καταχωρήσεις ξεπεράσαν τις 40.000 ενώ το traffic διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2007 φτάνοντας τους 1.000.000 unique visitors και περίπου 8,5 εκατομμύρια pageviews.

Webdigity

Όσο αφορά το webmaster community μας, εκτός απο 1 φορά που μπήκε στο digg και άλλες 2-3 που έγινε buzzed στο stumble upon το traffic ήταν σταθερό και οι επισκέψεις ήταν περίπου 200.000. Το σημαντικό για εμένα ήταν οτι παρόλο που δέν μπορούσα πλέον – λόγω στρατού – να “τρέξω” το site, το community ήταν παρόν αφου γίναν περίπου 900 νέες εγγραφές μελών, και 5000 post. Καθόλου άσχημα για ένα site που ο ανταγωνισμός του βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και ο admin σε άλλο κόσμο :)

Λοιπά

Τα υπόλοιπα site δέν μπορώ να πώ οτι κάναν κάτι το 2008 και το βρίσκω λογικό, αφού τα μισά είναι απλά πειράματα για seo, ενώ κάποια άλλα είναι site τα οποία χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν, και δεδομένου οτι δέν υπήρχε καθόλου χρόνος είτε τα πούλησα, είτε τα άφησα να χαθούν…

Τέλος το 2008 λίγο μετά την απόλυσή μου απο τον στρατό, κατάφερα επιτέλους να κάνω αυτό το blog πραγματικότητα, κάτι που μπορεί να μήν κερδίζει χρήματα (άλλωστε ο σκοπός του δέν είναι αυτός), ωστόσο μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετούς σοβαρούς ανθρώπους που ασχολούνται με το web στην Ελλάδα, και πραγματικά αυτό το θεωρώ μεγάλο κατόρθωμα αφού πρίν μερικά χρόνια δέν πίστευα οτι υπάρχουν επαγγελματίες στην χώρα μας.

Συγχωρέστε με για το σημερινό post, ξέρω οτι δέν προσφέρει τίποτα στους αναγνώστες μας, απλά ήταν το πιό σωστό μέρος για να γράψω την προσωπική μας ανασκόπιση.

blog comments powered by Disqus