Social Whale Alpha Release

Nick Papanotas's Facebook profile Γράφει ο Νίκος Παπανώτας | View CommentsLeave a Comment
Τελευταία ενημέρωση: Saturday, June 13, 2009 | 10877 Views

Μετά απο αρκετά ξενύχτια, πολύ debugging και περίπου 100.000 γραμμές κώδικα επιτέλους καταφέραμε να δημιουργήσουμε το Social Whale και να προσφέρουμε μία alpha testing έκδοσή του προς το κοινό. Όπως και σε κάθε alpha testing release δέν είναι υλοποιημένα όλα τα features της εφαρμογής, μια και που το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να δούμε πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή, καθώς και να βρούμε ότι bugs έχουν απομείνει. Φυσικά αυτό δέν σημαίνει πως η εφαρμογή δέν είναι πλήρως λειτουργική στην παρούσα φάση.

Τί είναι το Social Whale

Για όσους δέν το γνωρίζετε, το Social Whale είναι αρχικά ένας web client για το twitter, ο οποίος ουσιαστικά κάνει extend το ίδιο το twitter. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει οτι ουσιαστικά χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο twitter μπορείτε να κάνετε ότι κάνετε στο twitter παράλληλα με κάποια πράγματα που παρέχουμε εμείς. Αυτά είναι τα groups οπου πλέον μπορείτε να στέλνετε posts, η δυνατότητα να οργανώνετε τα favorites σας με την προσθήκη tags, και άλλα.

Το ενδιαφέρον είναι πως όλα αυτά γίνονται με την βοήθεια ενός API το οποίο κάνει extend το ίδιο το API του twitter, κάτι που σημαίνει πως οι developers που δημιουργούν εφαρμογές για το twitter θα μπορούν πολύ εύκολα να προσαρμόσουν τις ήδη υφιστάμενες εφαρμογές τους στο Social Whale και έτσι ευελπιστούμε οτι σύντομα θα έχουμε και κάποιους stand alone clients που θα χρησιμοποιούν το site μας.

Βασικές λειτουργίες της εφαρμογής

Παρακάτω σας παραθέτω μερικά απο τα key features που υπάρχουν στην εφαρμογή αυτή την στιγμή (υπάρχουν και αρκετά που θα προστεθούν αργότερα)

 • Δυνατότητα χρήσης πολλαπλών λογαριασμών
 • Παρακολούθηση συζητήσεων με ένα κλίκ
 • Χρήση “έξυπνων” links. Για παράδειγμα με ένα κλίκ σε κάποιο link προς το youtube αντί να φύγετε απο το site βλέπετε σε ένα παραθυράκι μέσα στο site το video απ’ευθείας. Αυτό ισχύει για διάφορες υπηρεσίες (πχ. youtube, vimeo, blip.fm, twitpic, twitpoll, και άλλες)
 • Δημιουργία groups και δυνατότητα αποστολής tweets σε αυτά. Παράλληλα οι χρήστες μπορούν να ψηφίζουν τα καλύτερα tweets. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε πιό καλά οργανωμένη την πληροφορία που υπάρχει στο twitter ενώ σίγουρα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εργαλείο για το citizen journalism
 • Χρήση tags στα favorites. Ένα feature που θα φανεί χρήσιμο σε όσους απο εμάς έχουν αντικαταστήσει το delicious με το twitter :)
 • Δυνατότητα προβολής στατιστικών σχετικά με τους followers (μέσω twittercounter) ενώ το σύστημα κάθε φορά που κάνετε login σας ενημερώνει πόσους νέους followers έχετε και πόσοι σταματήσαν να σας ακολουθούν
 • Ο editor έχει κάποιες έξτρα λειτουργίες όπως spell checking, image posting(μέσω twitpic), μετατροπή των links σε short urls, προσθήκη ειδικών χαρακτήρων, και άλλα

Φυσικά η λίστα δέν σταματά εδώ, ωστόσο έχετε πάρει μια ιδέα περι τίνως πρόκειται.

Επίλογος….

Το παρών release ακόμα δέν έχει επισημοποιηθεί (ακόμα δέν το έχουμε ανακοινώσει απο το blog του site) αφού θέλαμε πρώτα να μοιραστούμε την εφαρμογή με την ελληνική κοινότητα του twitter, σαν ένα ελάχιστο ευχαριστώ στους ανθρώπους που απο την πρώτη στιγμή μας υποστήριξαν ακόμα όταν είμασταν απλά μια ιδέα και ζητούσαμε την ψήφο σας για να πάμε στο Bilbao.

Στην παρούσα φάση δεχόμαστε νέα μέλη μόνο με πρόσκληση, για αυτό όσοι απο εσάς επιθυμείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον σύνδεσμο (30 προσκλήσεις). Αν σας ενδιαφέρει να έχετε τα νέα μας, ακολουθήστε τον λογαριασμό μας στο twitter ή το feed του blog μας.

Σχόλια, παρατηρήσεις και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να στέλνετε στο @SocialWhale (είναι autofollow account, οπότε θα μπορείτε να μας στέλνετε direct message), στο page μας στο Facebook, στο δικό μου twitter ή και στα σχόλια αυτού του post.

Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να σας αρέσει η εφαρμογή μας :)

 • http://www.seotalk.gr geobak

  good luck dude…

  Είμαι ένα απο τους alpha testers και οφείλω να πω οτι μέχρι στιγμής μου αρέσει αυτό που βλέπω…

 • http://www.tsevdos.com John Tsevdos

  Καλή επιτυχία man, αν και πιστεύω πως ξέρεις την άποψη μου για το twitter ;-)

 • Νίκος Παπανώτας

  Thanks :)

  @geobak αύριο βγαίνει μια πιό πλήρης έκδοση, τσέκαρε το site κατα το μεσσημέρι ;)

 • http://thetvtopc.com/Criminal_Background_Check criminal record check

  You sure do have an interesting way of drawing people in,

 • Chris

  I like this post! It’s really cool.

  http://dissertationtoday.com/

 • folk

  It is very kind of you that you decided to inform us! Thanks. http://essay-helper.com/

blog comments powered by Disqus